Gyógyító kristályok a gyakorlatban /kristálygyógyászat/

Fontos információ, a gyógyhatású kristályok gyakorlati felhasználásáról

Kérjük figyelmesen olvassa el, hogy a legmagasabb hatásfokot tudja a kristályok energiáiból felhasználni. (a szerk.)

1 Kristálygyógyászat

1./ tananyag A kristályok évezredek óta tárolják a föld mélyéből és az univerzumból érkező finom energiákat és rezgéseket. Fizikai és energetikai formájuk segítségével képesek elnyelni, raktározni, visszasugározni az energiákat, az ember fizikai és éteri testében pedig növelik az életerőt, segítik az energiaáramlást. A kristályok a test energiáira ható rezgéseik révén hatékony testi, érzelmi és szellemi gyógyításra képesek. A kristálygyógyászok által használt kristályok többsége valamilyen ásvány, a föld kezdeti korszakában kb. mintegy 5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett. Ahhoz, hogy egy ásvány a kristály nevet kiérdemelje, az őt alkotó atomoknak szabályos szerkezetbe kell rendeződniük. Ez az elrendeződés szabja meg a kristály tulajdonságait, keménységét és a színét, mintázatát. Törékenynek és mozdulatlannak tűnnek, molekuláris szinten azonban valóságos energiabombák. A kristályokat gyógyításra mintegy éve használják, az első lejegyzett írások Kínából származnak. A kövekkel való gyógyítás ma is használt módját a 12. században fedezték fel, több beszámolót is lejegyeztek sikeres gyógyításokról., de igazából csak a16. századtól jelentett komolyabb jelentőséget a kövek gyógyereje.

2./ A gyógyítás területén Philip Aureolus Bombast ( ) ért el kimagasló eredményeket, őt ma Paracelsus néven ismeri a világ. Az eredményei máig vitathatatlanok, még a mai klasszikus orvostudomány is elismeri munkásságát. Ő fedezte fel, hogy a testünk számára mennyire fontosak az ásványok és a nyomelemek és a gyógyfürdők vízében oldott ásványi anyagok is segítenek leküzdeni a betegségeket. Évszázadokon át a szépségükért és a hatalom szimbólumaként viselték őket, de ismerték a jótékony és gyógyító hatásukat is. Varázslatokban is rendszeresen használták ki erejüket! Sokan pedig az Isten áldásának és ajándékának tekintették őket. Napjainkban már nagyon könnyen hozzálehet jutni bármilyen kristályhoz, nem mindig volt ez így. Egyre több a kifejezetten kristályokra szakosodott üzlet, ahol gyönyörű csiszolású marok köveket és mindenféle emberi beavatkozást elkerült eredeti kristályok között válogathatsz, amelyeket használhatsz ékszerként, gyógyításra vagy különböző meditációkhoz. Ha mostanában kezdtél el ismerkedni a kristályok világával, akkor szánj időt a kövekkel való ismerkedésre, ha megkapod őket, játssz velük, legyenek nálad, hogy ráhangolódj a rezgésükre. Figyeld meg, hogy milyen hatással és benyomással vannak rád, próbáld megérezni az energiájukat. Ha ráhangolódsz a kristályokra, akkor azok mindig valamilyen érzést keltenek majd benned, amikor a kezedbe veszed őket. Lehetőség szerint fénytől elzárva egy bársony kendőbe, vagy kis zsákba tárold őket és arra is nagyon figyelj mindig, hogy soha ne tárold együtt a csiszolt és csiszolatlan köveket, mert kárt tehetnek egymásban. Ha te úgy szeretnéd, akkor lehet őket tárolni díszként a polcon vagy asztalon is, csak akkor majd gyakrabban lesz szükség a kövek megtisztítására, mert magukba szívják mindazt ami a szobában történik és a negatív földsugárzások is jobban hatnak rájuk. Az erős napfénytől lehetőség szerint óvd őket, mert van olyan kő, ami nagyon könnyen kifakul és ezáltal veszít erejéből is. Bánj gondosan és tisztelettel a kristályokkal és akkor nagyon sok örömed lesz bennük és a felőled sugárzó tisztelet elmélyíti kapcsolatotokat.

3./ A legelő lépés amikor megvásárolsz egy kristályt, az a tisztítás. Tisztítás nélkül soha nem szabad elkezdeni a kristályt használni. Ha olyan kristályhoz jutsz, amelyet már előtte használtak, azt különös gondossággal kell megtisztítanod. Minden kristály nagyon érzékeny, ezért a tisztítás során is nagyon finoman és tisztelettel, szeretettel bánj vele. Mindig szánj elég időt a tisztításra. Tisztítási módszerek – Tedd a követ egy vízsugár alá és tartsd ott még meg nem bizonyosodsz róla, hogy minden szennyeződés és negatív energia eltávolítódott. Ez kb. 10 perc. – A következő tisztítási módszer az ha a köveket 1 éjszakára forrásvízbe teszed. Soha ne használj sós vizet és arra is figyelj, hogy porózus kövek esetében ezek a vizes módszerek nem használhatók, mert a kövek könnyen feloldódhatnak. A tisztítás után soha nem törölgesd őket, hagyd, hogy egy tiszta ruhán maguktól megszáradjanak. – A kövek egy füstölő segítségével szintén megtisztíthatóak, húzd át a köveket a 3-4-szer a füstölő füstjén, a levendulás, a tömjénes vagy a szantál füstölő kifejezetten alkalmas erre a célra. – AZ én kedvenc módszerem az, ha egy gyertyaláng fölött húzod el párszor a követ. Én mindig körbeforgatom a láng felett, ez az egyik legbiztosabb módszer a kövek megtisztítására. A tisztítás közben vizualizáld, hogy a gyertya lángja eléget minden szennyeződést és negatív energiát. További tisztítási módszerek : – Egy éjszakára tedd egy barna rizzsel teli tálkába a köveket, másnapra a kövek tökéletesen tiszták lesznek. A rizs csak egyszer használható fel és utána már nem szabad megenni. – Szintén nagyon jó módszer, ha a köveid mellé beszerzel egy Karneol nevű követ és együtt tárolod őket. A Karneol is tisztíja, de ettől függetlenül mindenképp érdemes egyéb módszerekkel is megtisztítani a köveket. – A kisebb kristályok tisztíthatóak úgyis, hogy egy éjszakára egy nagyobb kristálytömegre teszed őket.

4./ – A reikibe beavatottak megtisztíthatják köveiket reiki-energia segítségével is, amely mind a tisztításra, mind a feltöltésre kiválóan alkalmas Fontos : A tisztítást minden gyógyítás vagy bármilyen használat után el kell végezni! Ha csak díszként használod a követ, akkor is érdemes 1 héten 1-szer megtisztítani őket! Ha pedig ékszerként viseled őket vagy a zsebedben hordod, akkor meg 2-3 naponta tisztítsd meg őket a szennyeződésektől és a bennük felgyülemlett negatív energiáktól. Kövek feltöltése : Minden tisztítás után érdemes a köveket feltölteni tiszta energiákkal, hogy visszanyerjék természetes erejüket! A feltöltésre is többféle módszer létezik : Az egyik legjobb módszer az, ha egy nagyobb darab hegyikristályra helyezzük 1 éjszakára a kristályunkat. A hegyikristálynak nagyon erős és tiszta az energiarezgése, így kiválóan alkalmas bármilyen más kő feltöltésére. A másik módszer amit én ajánlok, az pedig a holdfénnyel való feltöltés, Tegyük ki 1 éjszakára a szabadba a követ és másnap reggelre a hold feltölti tiszta energiákkal a kristályunkat. Ezenkívül még több módszer is létezik a feltöltésre, de én ezt a kettőt használom rendszeresen, nekem ezek a módszerek váltak be a legjobban. Sokat lehet hallani a nap fényével való feltöltésről is, itt egy dologra kell figyelni, hogy soha ne tegyük ki a kristályunkat a tűző napra, ezért ha napfénnyel szeretnénk a kövünket feltölteni mindig reggel napfelkeltekor vagy este napnyugtakor tegyük ki a követ. Alapszabály : A feltöltést mindig előzze meg a tisztítás!

6./Hegyi Kristály legszélesebb körű tudáshoz, bölcsességhez, tisztasághoz és szeretethez vezet! A hegyi kristály növeli a szellemi és fizikai energiaszintedet, lelki problémáknál is nagyon nagy segítséget nyújt. Bármely csakrára helyezve nagyon jótékony hatást fejt ki, szabályozza a test energiaáramlását és elősegíti a kiegyensúlyozottságot, oldja a blokádokat. A hegyi kristály a legfőbb gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. A kristály erősíti a személyiséged, ha ékszerként hordod, magabiztosabb és határozottabb ember leszel. Segítségével legyőzheted a stresszt, megszünteti az életedet megnehezítő feszültségeket. Partnerkapcsolatokra és az érzelmi életre is nagyon jó hatással van, növeli a figyelmességet és a toleranciát. Segít a problémákat könnyen megoldani. Stabilizálja és folyamatosan tisztítja az aurát! Méregtelenítő kúráknál is ajánlott a használata, segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből, elhalt, érzéketlen testrészeket segít újraaktiválni. Nagyon hatékony láz esetén is. Beállítja a vérnyomást, szabályozza a keringést., erősíti az idegrendszert. Menstruációs problémáknál is nagyon hatékony. Hatásos vérzéscsillapító. A hegyi kristály vitalizál, ezenkívül jó a bőrre, hajra, körmökre, szemproblémákra, ízületekre, csontokra is. A hegyikristály fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. Ellenálló képesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén. A hegyi kristály gyógyhatása szinte végtelen, alkalmas bármilyen betegség kezelésére.

6./ Gyógyítás esetén a kristály megtisztítása után helyezzük a beteg testrészre a követ és hagyjuk rajta 1-2 órán keresztül. A gyógyítás befejeztével minden esetben meg kell a követ tisztítani! Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz, ezért alkalmas minden más kristály feltöltésére is. Hematit A hematitot Vérkőnek is nevezik, Nagyon magas a vastartalma, ezért nagyon jó hatással van a szív és érrendszerre, vérképre. Vérszegénység esetén is nagyon hatékonyan alkalmazható és a vashiányos állapotot is kilehet vele küszöbölni. Segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el, de kiválóan alkalmazható érelmeszesedés, visszerek, lábfájás, hátfájás és menstruációs problémák esetén is. Segíti az elalvást. Aranyér esetén is rendkívül jó segítség. Elősegíti a sebek és az égési sérülések gyógyulását! Ez a kő fokozza a test regenerációs képességét, hasznos segítség lábadozáskor. Erősíti az akaraterőt, bátorságot! Megtanuljuk, hogyan vehetjük kezünkbe az életünk irányítását! A hematit segítségével javíthatunk életminőségünkön, fokozódik az életenergiánk. Gyógyítás esetén a kristály megtisztítása után helyezzük a beteg testrészre a követ és hagyjuk rajta 1-2 órán keresztül. A gyógyítás befejeztével minden esetben meg kell a követ tisztítani!

Forrás: https://docplayer.hu/108696090-Kristalygyogyaszat-1-tananyag.html